Novosadski informativni portal 021

Novi Sad - Hronološki

Gradska kuća izbegava nezgodna pitanja

Gradska kuća odbila je da Radiju 021 pokaže na uvid brojčano stanje službenih vozila, potrošnju goriva i službene naloge zaposlenih, iako je u pitanju trošenje novca poreskih obveznika.

Zatvaranje starog mosta kod Beške

Na starom mostu preko Dunava kod Beške, saobraćaj će u smeru Novi Sad - Beograd biti povremeno obustavljan od 8. do 11. oktobra i to na sat i po u prepodnevnim satima i isto toliko popodne, najavili su "Putevi Srbije".

Slučaj profesorke koja je širila mržnju predat Tužilaštvu

Slučaj profesorke engleskog jezika u Srednjoj mašinskoj školi u Novom Sadu Jelene Popović-Ivanović, koja je preko društvene mreže Fejsbuk širila mržnju prema nacionalnim manjinama i LGBT populaciji, predat je Tužilaštvu za visokotehnološki kriminal u Beogradu.

Košarkaši Vojvodine uspešno počeli sezonu

KK Vojvodina Srbijagas pobedila je Proleter u Zrenjaninu sa 90:76 (23:17, 28:31, 22:16, 17:12) u prvom kolu Košarkaške lige Srbije. Novosađani su stekli prednost polovinom prvog perioda i iako je Proleter nekoliko puta uspevao da izjednači rezultat, uspeli su da je održe do kraja i ubedljivo pobede.

Ciklonizacija kreće u akciju uništavanja glodara

Preventivna jesenja sistematska akcija zaštite zdravlja građana i njihove imovine od štetnih glodara na teritoriji Novog Sada počinje u subotu 8. oktobra. Ovu akciju, koja se sprovodi dva puta godišnje, na prelasku godišnjih doba, u saradnji sa gradskom upravom realizuje novosadska "Ciklonizacija".

Sve veći broj dece dolazi u Svratište

Blizu 200 mališana iz porodica u kojima nemaju obezbeđene osnovne uslove za život, redovno dolazi u Svratište na Bulevaru oslobođenja, gde dobijaju čistu odeću i obuću, hranu, ali i emotivnu i edukativnu podršku.

Na Sajmu automobila 27 premijera

Premijere novih modela, popusti pri kupovini, atraktivan prateći program i akcije posvećene bezbednosti u saobraćaju obeležiće i ovogodišnji Sajam automobila "Auto Show - Novi Sad", koji će u sredu, 12. oktobra, biti otvoren na Novosadskom sajmu.

Nema zainteresovanih za posao s GSP-om

Rok za dostavljanje ponuda za uvođenje sistema elektronske naplate karata u gradskom prevozu ističe sledećeg četvrtka, ali do sada niko nije pokazao interesovanje za ovaj posao vredan skoro 160 miliona dinara.

U Kisaču strahuju od zime

Pojedini stanovnici Kisača, čije su kuće najoštećenije usled obilnih padavina, podzemnih voda i nedostatka kanalizacije u tom mestu, ne znaju kako će prezimiti zimu, ukoliko ne dobiju pomoć kojom bi sanirali štetu.